Брюссель. 22 червня. УНІАН. Депутат Європарламенту Зузанна РОЙТОВА (група народних партій, Чехія), вважає, що лідеру партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО заборонили відвідати Страсбург і Брюссель з метою позбавити можливості займатися опозиційною роботою.

Про це вона заявила в коментарі власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі.

«Складається враження, що справжньою метою цієї заборони на поїздки є позбавити її можливості займатися опозиційною діяльністю», - сказала депутат.

Відео дня

Вона висловила розчарування рішенням Генеральної прокуратури України.

«Як член української опозиції, це цілком нормально, щоб вона представляла свою країну в міжнародному громадському житті», - зазначила З.РОЙТОВА. «Оскільки її не названо винною незалежним судом, зберігається презумпція невинуватості», - додала депутат.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня Генеральна прокуратура заборонила Ю.ТИМОШЕНКО здійснити робочі поїздки до Чернігівської та Миколаївської областей, а також у Страсбург і Брюссель.

У Страсбурзі Ю.ТИМОШЕНКО планувала зустріч із Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлутом ЧАВУШОГЛУ, а в Брюсселі – з Президентом Європарламенту Єжи БУЗЕКОМ, а також мала намір взяти участь у саміті Європейської народної партії.