Ілюстрація / REUTERS/Nexu Science Communication

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) передала 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19 до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України.

Як повідомляє прес-служба Центру громадського здоров’я МОЗ України, набори містять приблизно 3 тис. реакцій, яких вистачить для дослідження на захворювання більше 950 людей.

Читайте такожУкраїна отримала тест-системи для виявлення коронавірусу: що це таке та де проводитимуть діагностику

Відео дня

"У всьому європейському регіоні посилено заходи з тестування: ВООЗ запровадила механізм передачі клінічних зразків пацієнтів (тих, які відповідають епідеміологічному визначенню підозри на інфікування COVID-19) до міжнародних референс-лабораторій. Наразі в європейському регіоні працює 6 міжнародних лабораторій для виявлення та перевірки на новий коронавірус", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.