З початку року з Вінницької області вивезено 500 тонн отрутохімікатів, залишилось ще близько 400 тонн.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила помічник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ірина КОШЕЛЬНИК.

За її словами, на вивезення з Вінницької області 500 тонн отрутохімікатів Міністерством екології було передбачено 10 млн. грн. Повністю або частково позбулися небезпечних відходів Чечельницкий, Калинівський, Тиврівський, Вінницький, Хмельницкий та Барський райони області.

Відео дня

Обласне управління з надзвичайних ситуацій також уклало договір з Національним центром поводження з небезпечними відходами на вивезення 37 тонн пестицидів впродовж вересня. 720 тис. грн. на утилізацію виділила обласна рада. Перелік об’єктів, де проводитимуться роботи, визначить спеціальна комісія на чолі з заступником голови облдержадміністрації.

Разом з тим, в управлінні охорони навколишнього середовища наполягають на інвентаризації складів непридатних хімікатів. В області стикнулися з проблемою невідповідності кількості відходів за документами і в реальності.

І.КОШЕЛЬНИК додала, що на сьогодні знешкодження потребують ще близько 400 тонн, не враховуючи Джуринського могильника отрутохімікатів, де зберігається тисяча тонн.