Чоловіки, присутні під час появи на світ своїх дітей, можуть одержати серйозну психологічну травму, яка згодом "дискваліфікує" їх як батьків. До такого висновку прийшов доктор Джонатан Ів з Центру біомедичної етики в Університеті Бірмінгема.

Сучасну риторику про необхідність рівної участі партнерів в народженні їх потомства Верб вважає "помилковою", такою, що настроює чоловіка на "провал" в його подальшій ролі батька. Чоловіки, які відчувають обов`язок брати активну участь в процесі вагітності, залишаються розчарованими і такими, що сумніваються, оскільки розуміють, що можуть запропонувати своїм партнеркам лише пасивну підтримку, стверджує дослідник.

Починаючи виконувати роль батька з відчуттям неспроможності, чоловік здатний позбутися упевненості, і в майбутньому йому буде важко повернути віру в себе і перейти від пасивного стану до активного батьківства. "Його роль в сім`ї більше не ясна. Він фактично стає дискваліфікованим, як батько, і це може привести до виникнення проблем у відносинах з дитиною", - говорить дослідник.

Відео дня

Згідно дослідженням, приблизно у кожного десятого чоловіка, присутнього при пологах своєї дружини, розвивалася післяродова депресія. Доктор Верб хоче добитися того, щоб суспільство визнало: для деяких чоловіків участь в процедурі пологів не обгрунтована. Залишилося з`ясувати, яким саме чоловікам протипоказано "народжувати" з дружиною.

medkarta.com