Вітаміни для дітей / фото: ua.depositphotos.com

Вітаміни є одним із найважливіших компонентів харчування людини. Ці біологічно активні речовини беруть участь в обміні речовин, будівництві тканин, підтримці імунітету, а також рості й розвитку дитини. Частина вітамінів утворюється в організмі (наприклад, вітамін D та вітаміни групи В), інша ж частина надходить разом із продуктами харчування.

Читайте такожПовернути стрункість: як швидко та ефективно схуднути в ногах

Вітамінне підживлення дитини має бути щоденним. Адже отримувати весь необхідний набір тільки з їжею доволі проблематично. Навіть за правильного і збалансованого харчування частина вітамінів втрачається під час приготування продуктів.

Відео дня

Брак вітамінів може особливо позначатися на нормальному розвитку дитини. Аби цього не сталося, батьки можуть обрати для дитини відповідний вітамінний комплекс, враховуючи вікові рекомендації.

Вітаміни для дітей випускають у різній формі. Зазвичай вони яскраві, цікаві та з різними смаками, щоб легше було вмовити дитину їх прийняти.

Значення вітамінів різних груп для організму

Імунітет дитини ще не сформований і, щоб знизити захворюваність та прискорити одужання лікарі рекомендують доповнити харчування вітамінними комплексами. Вітамінами і мінералами, які підтримують захисні сили дитини, є такі:

Вітамін С. Він зміцнює імунітет організму, допомагає боротися з різними вірусами. Також вітамін С сприяє загоєнню ран, має антиоксидантні властивості, захищає від різних токсинів;

Вітамін A. Це сильний антиоксидант. Він захищає клітини від різних пошкоджень, перешкоджає процесам старіння, зміцнює зір і підтримує здоров’я шкіри;

Найкращі вітаміни для дітей / фото: ua.depositphotos.com

Вітамін D. Він виробляється в організмі дитини під впливом сонця. Вітамін D бере участь в правильному обміні кальцію, регулює імунні реакції і навіть ріст волосся.

Вітамін E. Основною його функцією в організмі є захист мембран клітин, запобігання дії вільних радикалів. Вітамін E здатен захищати організм від серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Вітамінні комплекси для дітей

Вітрум Кідс

Вітаміни для дітей віком від 3 років. Являє собою жувальні фігурки у формі фігурок ведмежат. Містить збалансований комплекс вітамінів та мінералів, необхідних для росту, повноцінного фізичного та розумово розвитку дитини. Склад комплексу покриває добову потребу у вітамінах В1, В2, РР, В5, В9, В12, А, D, С і Е.

Піковіт

Існує в декількох формах і призначається для дітей різного віку: сиропі, жувальні таблетки, жувальні пігулки, покриті оболонкою. Містить різні вітаміни, особливо підвищені дози вітамінів групи B.

Віта-Супрадин

Вітаміни у формі маленьких ведмежаток. Вони містять збалансований комплекс найважливіших вітамінів, які сприяють розвитку дитини і зміцненню імунітету.

Вітрум Юніор

Містить збалансований комплекс вітамінів і мінералів для дітей та підлітків. Необхідний при порушеннях режиму харчування, при незбалансованому та/або неповноцінному харчуванні.

Ведмежата вітамінні

Желатинові пастилки мають збалансований склад, який включає в себе вітаміни А, B5, B6, B7 (біотин), В8, В9, B12, C, D і E, йод, холін, і цинк.

Як обрати вітамінний комплекс

Читайте такожТоп-6 таблеток проти глистів

Вітамінний комплекс повинен бути збалансованим, щоб не було такого, що один вітамін присутній майже в 100% кількості від норми, а інший – у значно меншій. Тому краще приймати не окремі вітаміни, а їхні комплекси.

Аби ефект проявився приблизно за місяць, дози вітамінів повинні наближатися до 100% від рекомендованого вікового добового споживання.