
В Івано-Франківську на весіллі у ресторані «Голден-Тайм», яке відбулося 9 вересня, отруїлися 14 гостей.
Як повідомили УНІАН у головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, станом на 10 годину 12 вересня з харчовим отруєнням госпіталізовано 14 осіб, з них – одна дитина; троє осіб лікуються амбулаторно вдома.
Всім хворим вставлено діагноз «гострий гастроентероколіт середньої важкості».
Зазначається, що частину страв для весілля готували кухарі ресторану, а деякі харчові продукти завезли замовники, з них було сервіровано «Козацький стіл», «Рибний стіл», Candy bar, солодкий стіл, бар з алкогольними напоями та мінеральною водою.
«Адміністрація закладу не проконтролювала якість харчових продуктів, які довезли організатори весілля», - наголосили у Держпродспоживслужбі в області.
З метою проведення розслідування випадку цього харчового отруєння спеціалісти управління Держпродспоживслужби 11 вересня провели опитування хворих та санітарно-гігієнічне обстеження ресторану «Голден-Тайм». Під час розслідування відібрано 4 зразки харчових продуктів, 20 змивів та 1 проба води на патфлору.
За результатами обстеження адміністрації закладу направлено розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану на 10 днів до закінчення епідрозслідування. Матеріали щодо цього випадку подані до правоохоронних органів.