Ілюстрація / REUTERS

У США повідомили про перший випадок поширення китайського коронавірусу від дружини до чоловіка. Жінка заразилася під час подорожі до міста Ухань — епіцентру спалаху, а з чоловіком контактувала вже по приїзду.

Про це повідомляє AP з посиланням на Службу охорони здоров'я США.

Повідомляється, що новий випадок — шостий зафіксований у Штатах. Інші п’ятеро були туристами, які захворіли після повернення в США з Китаю. Останній пацієнт не був у Китаї.

Відео дня

Зазначають, що жінка 13 січня повернулася до Чикаго з Китаю. Згодом вона потрапила до лікарні з діагнозом нового вірусу. Відтак госпіталізували і її чоловіка, з яким та контактувала.

Нагадаємо, у США раніше підтвердили п'ять випадків зараження новим коронавірусом.

Читайте такожКитайський коронавірус: ВООЗ провела екстрене засідання та звернулася до світу

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

За даними китайської влади, станом на 30 січня в країні від інфікування новим коронавирусом вже померли 170 осіб.

За даними МОЗ України, на 30 січня у світі зареєстровано 7 тис. 783 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 170 з яких летальні. Крім Китаю, захворювання зафіксовано у 17 країнах світу.

29 січня заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль заявив, що коронавірус з Китаю наразі Україні не загрожує.