Ілюстрація \ REUTERS

Багато європейських країн знаходяться на початковій стадії епідемії COVID-19, і найближчим часом смертність від коронавірусу буде зростати.

Читайте такожУ ВООЗ назвали причину високої смертності від коронавірусу в Італії

Про це повідомив офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тарік Язаревич, передає «РИА Новости». До цього, у п'ятницю, ВООЗ назвала Європу епіцентром пандемії коронавірусу, оскільки в ній зараз реєструється найбільше нових випадків зараження, крім Китаю.

Відео дня

«Спалах в Італії розвивавсяя довше, ніж в інших країнах Європи, і тому більше пацієнтів або будуть виписані, або помруть. В інших європейських країнах, які знаходяться на більш ранньому етапі епідемії, смертність цілком може початися в найближчі дні і тижні», - сказав Язаревич.

В Італії не було можливості чітко відстежити епідеміологічний зв'язок через різке зростання числа заражень, додав він. «Ті, хто помер від COVID-19, були в середньому інфіковані дві-три тижні тому», - уточнив представник ВООЗ.

Нагадаємо, епідемія COVID-19 почалася в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань. Число хворих у світі перевищило 156 тис. осіб, понад 5,8 тис. померли.