Ілюстрація / REUTERS

В Ірані відсьогодні, 26 березня, заборонені подорожі між містами через побоювання щодо другої хвилі захворювань на коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожУ США різко зросла кількість смертей від коронавірусу, за добу – 233 померлих

Відео дня

Урядовці, зокрема, скаржаться, що чимало іранців проігнорували заклик влади залишатися вдома й скасувати заплановані подорожі з нагоди перського Нового року, який почався 20 березня.

"Закриття університетів та шкіл, так само як і заборона зібрань були подовжені", – заявив член національного штабу Ірану з протидії коронавірусу Хоссейн Зольфагарі, наголосивши, що порушникам обмежень загрожуватимуть правові наслідки.

Президент Хассан Роугані, своєю чергою, висловив думку, що Іран зможе стримати спалах коронавірусу впродовж двох тижнів, зазначивши, що влада вжила додаткових заходів, аби полегшити наслідки для економіки для громадян із невисоким доходом.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня в Ірані кількість смертей від пандемії коронавірусу перевищила вже понад 2 тисячі.

Станом на ранок 26 березня у світі 472 тис. 76 осіб захворіли на коронавірусну інфекцію. З початку пандемії від COVID-19 одужали 114 тис. 870 осіб, померли – 21 тис. 308.

В Україні, за останніми даними МОЗ, зафіксовано 156 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них 5 летальних, 1 пацієнт одужав й уже виписаний із лікарні.

Читайте також: