Ілюстрація REUTERS

Коронавірус у дітей протікає доволі легко та іноді без очевидних симптомів. Утім останні дані смертності від COVID-19 серед дітей вчених тривожать.

Про це повідомляє Science alert.

Ще у квітні науковці констатували, що у більшості інфікованих дітей була легка форма хвороби. Лише 14% з них госпіталізували до лікарень.

Відео дня

Читайте такожПерша країна в Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу

Але почастішали випадки загибелі дітей від загадкового респіраторного захворювання, після того, як вони побороли COVID-19. Медики вже назвали це «педіатричним мультисистемним запальним синдромом».

12 травня синдром уразив щонайменше 100 дітей і вбив щонайменше трьох тільки в Нью-Йорку. До 30 квітня такі випадки були зареєстровані у семи країнах Європи.

Симптоми коронавірусу у дітей такі ж, як у хворих дорослих: кашель, задуха, висока температура, лихоманка, біль у м’язах, у горлі, втрата смаку або запаху.  У деяких дітей реєстрували нудоту, нежить або діарею.

Симптоми рідкісної хвороби у дітей: постійна лихоманка, біль у животі, діарея, нудота, подразнення шкіри або зміна кольору шкіри, утруднене дихання, втома або розгубленість.

Як повідомляв УНІАН, станом на 6:00 15 травня за київським часом, у світі від коронавірусної інфекції загинуло 302 376 осіб, всього кількість підтверджених випадків COVID-19 сягає 4 442 163. При цьому, 1 587 893 осіб одужали.