с

Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції стану підготовки навчальних закладів Дніпровського району до нового навчального року.

Читайте такожЖоден позашкільний навчальний заклад столиці не буде закрито чи перепрофільовано - КМДА

"Ми змогли відновити довіру киян, адже ще в березні, коли було потрібно звільнити приміщення для проведення ремонтних робіт, батьківська громада сумнівалася в тому, що їхні діти зможуть повернутися сюди вже з початком нового навчального року. Деякі батьки навіть припускали, що школа буде продана або стане приватною. Ми запевняємо, що цей заклад є і буде міським, його реконструкція здійснювалася за рахунок міського бюджету, і сьогодні навчальний заклад повністю готовий до навчального року", – зазначила Старостенко.

Відео дня

За її словами, школа № 128 була побудована у 1957 році та потребувала капітального ремонту. Крім того, ще у 2008 році розпочалося будівництво нового корпусу, який став довгобудом більш ніж на 7 років.

"Ми виділили 140 млн грн, щоб прибудувати додаткове крило та повністю реконструювати стару будівлю закладу. Це дозволило збільшити потужність школи – 1 вересня вона відчинить свої двері для тисячі школярів", – повідомила заступник голови КМДА.

Старостенко також додала, що новий заклад пристосований для навчання дітей із особливими потребами – входи до навчального закладу обладнані пандусом, а в приміщенні працюватимуть ліфти.

Крім того, школа № 128 побудована за останнім словом науки і техніки – тут працюватиме басейн, дві великі спортивні зали, сучасні лабораторії з фізики та хімії, метеолабораторія, сучасний стадіон із біговими доріжками, а також майданчик для вивчення правил дорожнього руху.