Що додати в рідину для миття посуду - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кожна господиня знає, що при регулярному прибиранні різні мийні та засоби для чищення витрачаються дуже швидко. Саме тому потрібен лайфхак про те, як їх економити. УНІАН розповість, як використовувати засіб для миття посуду скромніше, але без втрати ефективності.

Як економити гель для миття посуду - варіанти

Щоденні побутові рутини забирають у господинь не тільки час, а ще й пристойний обсяг сімейних бюджетних коштів. І часом у спробах оптимізувати процес постійно або падає якість, або утворюється брак часу. Але ж існують прості методи, відомі навіть нашим батькам, як заощадити на засобах для миття посуду, використовуючи те, що є в кожній оселі.

Кухонна сіль

Відео дня

Так, саме проста кухонна сіль, а ще краще, якщо вона буде кам'яна, і що грубіша - то краще. Сіль має абразивні властивості, здатні впоратися навіть із найважчими забрудненнями, також вона вбиває бактерії і легко змивається. Насипте невелику кількість солі на губку, потім додайте гель для миття посуду і починайте мити тарілки. Періодично підсипайте сіль або робіть це після повного змивання гелю.

Сода харчова

Давно перевірений і використовуваний у побуті засіб. Сода здатна відмити все на світі, і це не жарт. Маючи дуже їдку для забруднень структуру, сода і рідина для миття посуду можуть творити чудеса. Соду можна додати безпосередньо в ємність із гелем, або можна насипати на губку під час використання. Схема застосування та сама, що і з сіллю - насипали, змили, оновили.

Зубний порошок

Дивно, але зубний порошок - це чи не найкращий відбілювач з наявних, і це цілком закономірно. Створений спеціально для застосування в харчових середовищах, він здатний видалити забруднення з будь-якого посуду, м'яко й ефективно, точно так само, як це відбувається і під час чищення зубів. А завдяки своєму складу ще й надає посуду глянцевого блиску та відбілює у важкодоступних місцях. Механіка застосування як і в двох попередніх випадках - насипаєте, миєте, оновлюєте.

Чи можна розбавляти Фейрі водою, щоб було економніше

Знижуючи концентрацію рідини, ви знижуєте її ефективну дію, це закон, застосовний до всіх побутових засобів. Виходячи з цього слід розуміти, що під час розведення гелю для миття посуду водою ви не економите, а навпаки, ще більше витрачаєте мийний засіб. Розбавляючи засіб, ви "привертаєте" ще одну небезпеку - знижується ефективність мийного засобу в боротьбі з бактеріями і мікробами, що, своєю чергою, може призвести до більш неприємних наслідків, які потягнете за собою ще більші витрати. Тож, якщо ви дуже хочете чимось розбавити Фейрі або інший засіб для миття посуду - насипте в нього соду або сіль.

Вас також можуть зацікавити новини: