Як помити чавунні батареї всередині і зовні / depositphotos.com

Радіатори опалення є в кожному будинку - вони нагрівають приміщення за рахунок гарячої води. В Україні, в основному, стоять алюмінієві і чавунні батареї - їх мити непросто, особливо, всередині. Якщо на батареях накопичується пил і бруд, то ефективність тепловіддачі падає.

УНІАН розповість, як почистити радіатор опалення всередині і зовні швидко.

Як можна очистити батарею від пилу - лайфхаки

Ідеальний варіант - протирати батареї вологою ганчіркою щотижня, але так виходить далеко не у всіх людей. Якщо ви запустили процес прибирання, то доведеться влаштувати "генеральне". Для цього вам потрібні:

Відео дня
  • пилосос;
  • відро;
  • рідкий миючий засіб;
  • йоржик;
  • непотрібне рушник, тканину або шматок поліетилену;
  • суха і волога ганчірки;
  • парогенератор або фен.

Спочатку вам потрібно включити пилосос - за допомогою нього вийде зібрати максимальну кількість пилу. Ретельно пройдіться трубкою пилососа між секціями батареї, а потім покладіть під батарею непотрібну тканину або поліетилен. Також рекомендуємо наклеїти шматок клейонки за батарею, закріпивши її малярським скотчем. Так у вас вийде захистити підлогу і шпалери від бризок бруду.

Як почистити батареї опалення від пилу - етапи і нюанси

Починати прибирання батарей потрібно завжди зовні. При цьому, важливо визначитися, які саме у вас батареї - чавунні або алюмінієві. 

Як легко відмити чавунну батарею - інструкція

Для того, щоб легко і швидко відмити чавунну батарею, візьміть відро і налийте в нього теплу воду. Додайте рідкий миючий засіб, обполосніть в ньому йоржик. Потім цим йоржиком вам потрібно ретельно прочистити простір між секціями. Після того, як процес внутрішнього очищення буде закінчено, протріть батарею вологою ганчіркою всередині і зовні, витріть насухо. Це обов'язковий крок - якщо залишити батарею мокрою, то на ній скоро з'явиться іржа.

Як відмити алюмінієву батарею - поради

Для алюмінієвих батарей йоржик не допоможе - він занадто товстий. В цьому випадку краще використовувати інші методи:

  • парогенератор - просто обробити їм батарею, а бруд, який стече на підлогу, витерти ганчіркою;
  • фен - продути батарею, попередньо постеливши на підлогу вологі ганчірки - бруд осяде на них.

Альтернативний варіант, якщо немає ні фена, ні парогенератора - бавовняні рукавички. Їх потрібно надіти, потім намочити руки і вичистити вручну бруд з батарей - стільки, скільки вийде.

Як помити батарею всередині - лайфхак, який заощадить час

Часта проблема, з якою стикаються багато українців - батареї перестають нагріватися. Це відбувається через засмічення однієї з секцій. Для того, щоб продути таку батарею, можна купити спеціальні хімічні засоби або використати дуже сильний натиск води. Самостійно виконувати такі дії не рекомендується - краще запросити сантехніка.

Вас також можуть зацікавити новини: