Як зняти гель-лак самостійно / depositphotos.com

У період війни мільйони дівчат по всій країні залишилися без звичних доглядових процедур - "нігті" не зробити, волосся не пофарбувати, до косметолога не сходити. Позбавлятися від гель-лаку доведеться самостійно - за допомогою підручних засобів. УНІАН розповість, чим зняти гель-лак, щоб зовсім не залишитися без нігтів.

Як зняти гель-лак вдома з фольгою

Такий варіант підійде тим, у кого вдома є необхідний набір:

  • фольга;
  • ватні диски;
  • ацетон;
  • абразивна пилка для нігтів.

Ватяні диски потрібно поділити на кілька частин і нарізати 10 шматочків фольги. В результаті у вас повинна вийти рівна кількість ватних дисків і фольги. Кожен шматочок ватного диска змочити ацетоном і прикласти до нігтьової пластини. Зверху замотати фольгою. Таку процедуру повторити з усіма пальцями.

Відео дня

Витримати 15 хвилин, потім зняти "компрес" і прибрати залишки лаку за допомогою палички або пилки. Дійте акуратно, щоб не пошкодити ніготь, а якщо покриття не знімається легко - зробіть "компрес" повторно.

Як зняти гель-лак пилкою

Як зняти гель лак вдома самостійно без спеціальної рідини / depositphotos.com

Цей спосіб використовують ті, у кого немає ацетону, фольги і ватних дисків. Для того, щоб зняти гелеве покриття, знадобиться лише абразивна пилка і баф - останній потрібен для полірування нігтя.

Вимийте руки з милом, витріть насухо і, озброївшись пилкою, знімайте колір. Його прибрати найлегше - як правило, найтовстіший шар гель-лаку - це база. Кольорове покриття і "топ" більш тонкі і знімаються легше. Залежно від якості матеріалів і часу носіння манікюру, гель-лак буде піддаватися складніше або легше. Головне в цій процедурі - пиляти акуратно, щоб не пошкодити нігтьову пластину.

Спосіб, в якому використовується тільки пилка, добре підходить дівчатам з чутливою шкірою рук або тонкими нігтями - ацетон може спровокувати появу висипу або зробити нігті ще слабшими.

Як зняти гель-лак вдома самостійно - поради

Дівчата, які змушені в домашніх умовах або в притулку позбавлятися від манікюру, допускають ряд помилок:

  • здирають залишки лаку, провокуючи відшарування нігтя або утворення на ньому білих плям;
  • піддягають гель-лак металевими пилками замість апельсинових паличок;
  • використовують пилку з високим показником абразивності, травмуючи шкіру навколо нігтьової пластини;
  • нарізають занадто великі шматки ватних дисків і змочують їх ацетоном, захоплюючи шкіру, що призводить до подразнення.

Також майстри з манікюру не рекомендують спилювати покриття до кінця - краще залишити шар бази. Вона, як правило, прозора і не буде кидатися в очі, нігті під нею будуть міцніше. До того ж, вони відростуть самі і, підпилюючи їх, ви будете поступово позбавлятися і від базового покриття.

Вас також можуть зацікавити новини: