Посівний календар на лютий / фото ua.depositphotos.com

Лютий - це місяць підготовки до посівного сезону. В останній місяць зими висаджують овочі і квіти на розсаду на підвіконні, висівають культури в теплиці і переорюють грунт до весни. Наприкінці лютого вже можна висаджувати в ґрунт холодостійкі та ранні рослини, особливо якщо погода тепла.

Дуже важливо вибрати вдалий день за місячним календарем, адже деякі фази вважаються неродючими. Наприклад, з рослинами не можна працювати в повний місяць і молодик - в ці дні рослини дуже вразливі. УНІАН склав посівний календар на лютий на кожен день місяця.

Місячний посівний календар на лютий 2023

1-3 лютого - у теплиці і на підвіконні сіють на розсаду редис, капусту, всі види перцю, баклажан і огірки. Замочування насіння, боротьба з хворобами і шкідниками, розпушування і прополка грунту. Видалення засохлих гілок і старих плодів з дерев. Не можна обприскувати рослини хімічними засобами.

Відео дня

4-6 лютого - дні повного місяця. Роботи з рослинами не проводяться.

7-9 лютого - розпушування сухої землі, проріджування сходів, боротьба з хворобами. Посів на розсаду селери, перцю, цвітної капусти і полуниці. Висадка ранніх помідорів в теплиці. Дуже хороші дні для посіву квітів, якщо немає сильних морозів.

10-11 лютого - посів на розсаду раннього редису, селери, огірків, баклажана і пекінської капусти. Можна пересаджувати розсаду ранніх помідорів з підвіконня в теплицю. Підживлення, прищіпка і прополка посівів. На клумбі можна висаджувати будь-які квіти.

12-13 лютого - не рекомендується обрізати рослини. Посів ранньої петрушки, буряка, щавлю, селери, мангольду. У теплиці можна висадити ранні помідори, солодкий перець, огірки і будь-які види капусти. Хороші дні для посіву будь-яких квітів. В саду можна білити і прищеплювати дерева.

14-15лютого - не рекомендується поливати рослини, а також обрізати, пересаджувати і прищеплювати - в ці дати довго гояться рани. Можна полоти і рихлити землю, вносити перегній і добрива, полоти бур'яни. Вигонка лука на перо. Посів перцю на розсаду в теплиці або на підвіконні. 

16-18 лютого - хороші дні для посадки в'юнких і ампельних квітів. Пікірування саджанців. Боротьба з хворобами, шкідниками та гризунами. Дозволені рясні підгодівлі і поливи. На клумбі можна висадити цибулинні квіти, якщо температура повітря "плюсова".

19-21 лютого - дні молодика. Роботи з рослинами не проводяться.

22-24 лютого - посів на підвіконні салату, селери, петрушки і будь-якої зелені. Можна орати, рихлити і мульчувати землю, вирізати сухі гілки у дерев і кущів. Не рекомендується поливати, удобрювати і пересаджувати рослини, вкорочувати корінь.

25-26 лютого - замочування і пророщування насіння. Посів на розсаду баклажана, огірків, помідорів, перцю, капусти. Гарний час для посадки багаторічних квітів і вічнозелених рослин на клумбі. Дозволені мінеральні підгодівлі і обробка рослини отрутохімікатами. В саду - побілка дерев і зимове щеплення.

27-28 лютого - у теплиці і на підвіконні можна садити тільки редис - інші овочі не принесуть врожаю. Можна боротися з хворобами і шкідниками, рихлити і прополювати грядки, утеплювати ділянку снігом. Можна висаджувати ранні квіти-тюльпани, нарциси, проліски. Пересаджувати рослини не рекомендується.

Вас також можуть зацікавити новини: