День пива відзначається у першу п'ятницю серпня / фото УНІАН

День пива – неофіційне міжнародне свято, яке відзначається в першу п'ятницю серпня.

У цьому році міжнародний день пива припав на 2 серпня. Таким чином, формально день пива 2019 відзначали вчора у більш ніж 50 країнах світу.

Міжнародний день пива

Засновником міжнародного дня пива вважається американець Джесс Авшаломов, власник бару, який хотів таким чином залучити ще більше гостей. Вперше це свято відзначили у 2007 році в місті Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) і кілька років він мав фіксовану дату - 5 серпня, але з 2012 року день пива відзначається у першу п'ятницю серпня. Саме до цього часу він з містечкового фестивалю перетворився на подію міжнародного масштабу.

Відео дня

Пиво вважається третім за популярністю напоєм у світі після води і чаю. Воно має тисячі рецептів і мільйони шанувальників у всіх куточках планети. Приміром, на одному з найпопулярніших пивних фестивалів – німецькому «Октоберфесті» в минулому році випили 7,5 мільйонів літрів пива.

Пиво вважається третім по популярності напоєм в світі / фото УНІАН

У Міжнародний день пива основні заходи проходять в пабах, барах і ресторанах, які влаштовують тематичні вечірки та фестивалі. Учасники свята можуть спробувати пиво не тільки різних сортів, але і виробників багатьох країн і навіть рідкісні сорти. А різних сортів і різновидів пива в світі існує дуже багато.

Читайте такожМіжнародний день пива: цікаві факти про хмільний напій (відео)

Приміром, нещодавно вченим в Ізраїлі вдалося зварити пиво, використавши дріжджі 5000-літньої давнини. А австралійський пивний бренд Victoria Bitter створив... чай, схожий за смаком на пиво. Загалом, у кожного регіону світу є свої унікальні рецепти цього напою, які існують вже сотні років. І це не дивно, адже пиво – дуже древній напій. Наприклад, нещодавно у Британії знайшли залишки пива, звареного більше ніж 2 тисячі років тому.

У європейській традиції основною сировиною для приготування пива вважається ячмінь. У деяких сортах пива ячмінний солод частково замінюється на інші зернові (солод або непророщені зерна). Так, пшеничне пиво варять з додаванням пшеничного солоду або пшениці. Але пиво може бути зварене і на основі інших злакових культур.

Загалом, є три види пива – ель, змішане і лагер. Ель вариться з ячмінного солоду з використанням пивних дріжджів верхового бродіння. Ель буває як темним, так і світлим. Існує всього 22 види еля.

Ілюстрація / REUTERS

Лагер вариться з ячмінного солоду з використанням пивних дріжджів низового бродіння. Він також буває світлим і темним – всього 12 видів.

Змішане пиво (спонтанного бродіння) - це пиво, яке ферментується завдяки впливу навколишнього середовища, коли природні/дикі дріжджі і бактерії в буквальному сенсі заражають пиво. Пиво, виготовлене таким чином, виходить кислим і нефільтрованим. Цей метод пивоваріння практикується протягом десятиліть у Західній Фландрії - регіоні Бельгії.

І хоча міжнародний день пива 2019 формально відзначався вчора, любителям цього напою нічого не завадить відсвяткувати день пива сьогодні, в суботу 3 серпня. Тим більше, відкладати на потім не варто, адже вчені прогнозують дефіцит пива через спеку, викликану глобальним потеплінням.

Але про що точно потрібно пам'ятати - це про помірні дози вживання, адже пиво як ніяк – алкогольний напій, і його споживання буде мати свої наслідки вранці, якщо не розрахувати можливості свого організму. І після святкування дня пива ні в якому разі не сідайте самі за кермо авто.

З днем пива картинки

fresh-cards.ru
fresh-cards.ru
fresh-cards.ru