Вчений намагається вдосконалити формулу, щоб позбутися від "не дуже приємного" смаку / фото УНІАН

Професор Імперського коледжу Лондона і науковий співробітник Хаммерсмітської лікарні Девід Натт створив алкоголь, що не викликає похмілля.

Як розповів виданню The Guardian розробник продукту, його винахід, синтетичний спирт Alcarelle, дозволяє відчути сп'яніння, але не викликає таких наслідків, як інтоксикація.

В даний час Натт намагається вдосконалити формулу, щоб позбутися від "не дуже приємного" смаку. За його словами, напій з'явиться в продажу в найближчі п'ять років.

Відео дня

Натт винайшов синтетичний спирт ще в 1983 році, працюючи над вивченням впливу алкоголю на рецептори ГАМК для лікування хвороб центральної нервової системи.

Читайте такожThe Guardian: У Києві мачо-алкоголізм створює проблеми

Alcarelle, імовірно, буде регулюватися як харчова добавка або інгредієнт, тому проводяться не клінічні випробування, а тестування на безпеку. Продукт ще не пройшов цю процедуру, так що поки продегустувати його можна тільки в лабораторії Натта.

Також, щоб отримати схвалення від регуляційних органів, виробнику потрібно представити готовий напій. Автор формули об'єднався з вченими-дієтологами для вирішення цієї задачі, яка зазвичай займає близько трьох років, але через унікальність Alcarelle це може зайняти більше часу.

Десять років тому Натт був звільнений з посади радника британського уряду по боротьбі з наркотиками. Він втрапив у скандал, заявивши, що верхова їзда більш небезпечна, ніж екстазі. Після цього він представив провідному науковому медичному журналу Lancet дані, котрі показують, що випивка більш шкідлива для суспільства, ніж героїн або крек.

Раніше УНІАН повідомляв, що дослідники з Віттенського/Хердекського університету (Німеччина) та Кембриджського університету (Велика Британія) на простому двохетапному експерименті показали, що послідовність вживання пива і вина ніяк не впливає на тяжкість похмільного синдрому.