Кращі фільми на реальних подіях / колаж УНІАН, скріншот з фільмів

Коли ми вибираємо фільми на вечір, як правило, хочеться або легкості, або "цікавинки". Краще, якщо виходить знайти і те, і інше в одному кіно, тоді вийде провести час дійсно приємно. УНІАН знає, які дивитися фільми на реальних подіях, щоб залишитися задоволеними.

Кращі фільми на реальних подіях - добірка

Існує велика кількість таких картин, звичайно, для кожної людини цікаві фільми можуть бути різними - одним подобаються біографії, іншим - відомості про історичні події. Ми пропонуємо і ті, і інші - благо, зняті в останні 10-20 років старі і нові фільми дозволяють "розгулятися".

"За статевою ознакою" / On the Basis of Sex, 2018

Цю картинку можна віднести до категорії "історичні фільми", адже її сюжет заснований на житті Рут Гінзбург - однієї з найвпливовіших жінок США. Сценаристам і режисерові вдалося неймовірно цікаво і докладно розповісти, як ця тендітна дівчина будувала кар'єру судді і з якими труднощами стикалася в 1970-і роки в Америці.

"Гра на пониження" / The Big Short, 2015

Якщо ви шукаєте хороші фільми на реальних подіях, то дана картина точно для вас (особливо приємно буде фанатам Крістіана Бейла). Фільм розповідає про кризу в США в 2007-2008 роках, а точніше - про кількох співробітників компанії на Уолл-стріт, які знали, що настануть важкі часи. Завдяки своїй далекоглядності, їм вдалося непогано заробити, питання в тому, як вони це зробили.

"Спіймай мене, якщо зможеш" / Catch Me If You Can, 2002

Культовий фільм з Леонардо ДіКапріо давно зайняв одне з перших місць в рейтингу кіноманів - обговорюючи фільми, які варто подивитися, назва цього кіно звучить завжди. Сюжет заснований на історії Френка Абігейла - неймовірно розумного і виверткого шахрая, який зумів заробити мільйони доларів, навіть не досягнувши 25 років. З іншого боку - його візаві-агент ФБР, який йде на всілякі хитрощі, щоб зловити злочинця.

"Піаніст" / The Pianist, 2002

Фільми, засновані на реальних подіях, завжди подобаються більше, ніж художні вигадки - особливо якщо справа стосується делікатних і болючих тем. Кінокартина "Піаніст" - розповідь про Владислава Шпільмана - музиканта, який перебував у Варшаві, коли почалася Друга світова війна. Ситуацію посилило його походження - музикант був польським євреєм. Незважаючи на складність теми, команді, яка працювала над цією картиною, вдалося створити кінематографічний шедевр.

"12 років рабства" / 12 Years a Slave, 2013

Головний герой фільму - Соломон Нортап, афроамериканець, який живе і працює в Нью-Йорку. Одного разу він отримує запрошення приїхати на роботу до Вашингтона - погоджується і вирушає до столиці, але там його викрадають. З цього моменту Нортап виявляється в рабстві - 12 років його купують і продають, як раба, а він на собі відчуває всі тяготи подібного становища.

Вас також можуть зацікавити новини: