Як правильно поливати город - поради / depositphotos.com

Абсолютно всі дачники, висаджуючи на грядки насіння і саджанці, хочуть, щоб їх праця привела до відмінного результату. Однак так відбувається не завжди - мало хто, навіть досвідчені садівники, знають, як часто поливати город після посіву і чим, через це втрачають до половини врожаю.

Як часто поливати городні рослини - графік і правила

Саме від кількості і якості постачання городу вологою залежить кінцевий результат - або ваші рослини будуть добре розвиватися і давати величезні плоди, або вони стануть жертвою шкідників, дадуть дрібний урожай або взагалі загинуть.

Дачники кажуть, що існує кілька видів поливу:

Відео дня
  • посадковий і післяпосадковий - допомагає рослині швидше прижитися після посадки;
  • основний - потрібен, щоб заповнити кількість вологи;
  • подкормочний - для добрив;
  • освіжний - якщо на вулиці дуже жарко;
  • протизаморозковий - знижує ризики замерзання рослин.

Бажано всі ці способи комбінувати між собою, щоб всі висаджені культури отримували необхідну кількість води. 

Конкретної відповіді на питання: "Як часто поливати городні рослини?" не існує - графік поливу залежить від кліматичних особливостей вашої місцевості, виду овочів, які ви посадили, і від ваших можливостей. Загальна порада - 1 раз на 2-3 доби для рослин у відкритому грунті і 2 рази на добу для тепличних.

Чому не можна поливати город в спеку - забудьте про це

Новачки у вирощуванні овочів, зелені і ягід не знають, при якій температурі повітря можна поливати город. Багато хто навіть на це не орієнтується - зволожує, коли зручно. Насправді, такий підхід загрожує катастрофою - в спеку волога, потрапляючи на листя і плоди рослин, випаровується занадто швидко, саджанець відчуває стрес. Крім того, крапля вологи може стати лінзою, через яку сонячний промінь пропалить листочок. 

Також важливо розуміти, чи можна поливати город в холодну погоду - безумовно, так, але якщо температура не опускається нижче 15 градусів. Взагалі, для рослин найбільш оптимальний час раннього ранку і пізнього вечора, коли на вулиці прохолодно. У такі години саджанець вбере стільки вологи, скільки йому потрібно, без ризиків для розвитку.

Корисна порада: не затягуйте з поливом ввечері, інакше вночі вода в грунті не встигне висохнути, на ній буде утворюватися грибок.

Вас також можуть зацікавити новини: