В кінці серпня гарбуз потрібно обрізати й підгодувати / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Якщо ви ще не дуже досвідчений городник, то ми розкриємо вам секрети вирощування "кабанчиків" - допоможемо розібратися, чим підгодувати гарбуз для росту плодів в серпні, щоб рослина була дуже велика і солодка.

Що робити з гарбузом в серпні місяці - загальні поради

Підживлення - це не єдине, що потрібно зробити наприкінці літа, щоб отримати чудовий урожай. Необхідно ще правильно підрізати стебла гарбуза і дотримуватися важливого правила щодо поливу.

З чого варто почати - потрібно зайти в гарбузник і подивитися, як розвиваються плоди. Зазвичай гарбуз дозріває до перших заморозків (можуть бути навіть на початку вересня), тому від дрібних плодів необхідно позбутися - вони все одно не встигнуть стати стиглими. 

Відео дня

Крім того, обріжте зайві стебла - в такий час гарбузнику вже не потрібно давати розростатися. Обрізка допоможе забезпечити кращим живленням ті плоди, які вже сформувалися.

Чим підгодувати гарбуз, щоб він був солодким і довго зберігався

Після того, як ви видалите зайві плоди і обріжете гарбуз, його варто обробити. Процедура потрібна для того, щоб рослини не захворіли після "хірургічного" втручання. Зверніть увагу, що плоди з хворого гарбузника гірше зберігаються.

Для обробки можна використовувати біопрепарати, основу яких складають ґрунтові бактерії роду Pseudomonas, і в яких також є, зокрема, клітини водорості Chlorella, вітаміни, амінокислоти й гормони росту для рослин. Такі препарати називають поліпшувачами ґрунту. 

Якщо ви помітили десь пожовклу зав'язь, значить - рослині не вистачає поживних речовин. У такому разі гарбузнику потрібно допомогти.

Ось чим підгодувати гарбуз в серпні - візьміть кальцієву селітру і зробіть розчин (інструкцію потрібно подивитися на упаковці добрива). Саме ця речовина допоможе рослині стати більш стійкою до хвороб, завдяки їй плоди стануть більшими, і ви зможете похвалитися сусідам і близьким вирощеними "кабанчиками".

Як поливати гарбуз в серпні - прості правила

Щоб не зіпсувати урожай гарбуза тоді, коли вже майже прийшов час його збирати, необхідно запам'ятати кілька простих правил.

Ось, що потрібно знати про полив гарбуза: 

  • коли гарбуз починає розростатися, його важливо рясно поливати два рази в тиждень (в спеку - частіше), оскільки у нього потужна коренева система, і для розвитку стебел і плодів необхідно багато води;
  • на початку серпня рослини починають поливати рідше, а потім - в кінці місяця (приблизно за місяць до збору гарбузів), його взагалі не потрібно "поїти".

Полив гарбуза в кінці серпня - фатальна помилка, яка може нашкодити врожаю.

УНІАН раніше пояснив, коли прибирати гарбуз з городу і як прискорити його дозрівання.

Вас також можуть зацікавити новини: