У Джамали прокоментували її виступ у РФ у 2014 році / фото УНІАН

Після того, як довкола переможниці нацвідбору на Євробачення 2019 MARUV розгорівся скандал через її заплановані концерти у Росії, у мережі витягли фото з новорічного корпоративу у Сочі 2014-го року за участю Джамали.

Співачці, яка привезла в Україну перемогу на євроконкурсі 2016-го року, закидають ці виступи як "зраду", через яку вона начебто не має права запитувати у конкурсантів "Чий Крим?". ТаблоID звернувся по коментар до піар-директора Джамали, Дениса Козловського.

"До нас вже неодноразово зверталися по коментарі з цього приводу. Я особисто коментував це ще 2 роки тому", - зазначив він.

Відео дня

Читайте також"Важко контролювати емоції": Джамала поділилася враженнями від фіналу Нацвідбору

"Джамала двічі виступала в Росії у 2014 році, один раз в Москві й один раз в Сочі. У нас всередині команди була дискусія - що нам робити з уже підтвердженими концертами: скасовувати, пославшись на умови, що змінилися обставини, або виконати зобов'язання перед організаторами", - розповів представник Джамали.

"Джамала вважала, що це форс-мажор, і ми повинні відмовитися. Менеджмент, і я в тому числі, вважали, що ми маємо виконати зобов'язання, тому що ані організатори, ані замовники, ані слухачі не винні в подіях, що відбуваються", - зауважив Козловський.

"У результаті було прийнято рішення відпрацювати підтверджені концерти і нові пропозиції не приймати. Це і були наші останні виступи в РФ. Після 31-го грудня 2014-го року Джамала не давала ані публічних, ані приватних концертів і не брала участі в фестивалях на території Росії", - підсумував Денис.

Як повідомлялося, 23 лютого на національному відборі на Євробачення 2019 перемогла співачка MARUV. Вона мала б представляти Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі у травні 2019 року.

Та після критики на її адресу через те, що вона раніше їздила виступати до Росії та має там заплановані концерти вже у квітні, в НСТУ заявили, що ухвалять рішення щодо представника України на Євробаченні протягом 48 годин.

Сьогодні MARUV заявила, що на неї чинять тиск із метою змусити відмовитися від участі в Євробаченні. Також вона запевнила, що готова відмовитися від виступів у Росії.