Погода на тиждень / фото Rebecca Scholz, Pixabay

Найближчими днями морози не покинуть Україну. Температура опускатиметься до -15°, очікуються періодичні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощів. Зміни погоди варто чекати лише наприкінці тижня, коли невеликі морози до -2° залишаться лише в нічний час в окремих областях, а вдень по всій країні буде "плюс". Про це свідчать дані Погода УНІАН

Так, тиждень в Україні почнеться з температурних контрастів. На заході і в більшості південних областей буде тепла погода до +7° вдень. На решті території вдень очікуються морози до -8°, а вночі температура місцями падатиме до -13°.

Погода в Україні 9 січня / фото УНІАН

У вівторок, 10 січня, на заході України, а також у Вінницькій та Житомирській областях будуть дощі, а при зниженні температури - сніг і мокрий сніг. 

Відео дня

На заході та в більшості південних областей повітря прогріється до 0°...+6°, в центральних областях температура опускатиметься до -1°...-5°, на півночі - до -6°, а на сході - до -7°...-11°. Вночі на сході та північному сході вдарять морози до -11°...-15°.

Погода в Україні 10 січня / фото УНІАН

У середу, 11 січня, температура в Україні буде без особливих змін, лише на заході стане трохи холодніше. Там протягом дня повітря прогріється до -1°...+4°, а вночі будуть морози до -5°. На Лівобережжі вдень температура буде до -4°...-9°, а вночі очікуються морози -8°...-15°.

Погода в Україні 11 січня / фото УНІАН

 У четвер, 12 січня, морози в Україні трохи ослабнуть. Так, вдень на сході іта півночі буде до 0°...-5°, а вночі температура буде опускатися максимум до -7°...-10°. 

Опади в цей день очікуються місцями на півночі і заході, а також у Вінницькій та Одеській областях.

Погода в Україні 12 січня / фото УНІАН

Перед вихідними, 13 січня, температурні контрасти в Україні згладяться. Вдень у більшості областей буде від -1° до +2°, на крайньому заході температура підніметься до +5°, а в Криму - до +9°. У центрі України та на Сумщині пройдуть опади у вигляді снігу та мокрого снігу.

Погода в Україні 13 січня / фото УНІАН

На вихідних, 14 і 15 січня, в Україні стане ще трохи тепліше. До кінця тижня на півдні і заході потеплішає до +4°...+ 7°, в Криму - до +10°, на півночі буде від 0° до +4°, в центрі - до +3°, а найхолодніше як і раніше буде на сході України - до 0°...+2°.

Погода в Україні 14 січня / фото УНІАН
Погода в Україні 15 січня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

9 січня - день святого апостола, первомученика і архідиякона Стефана. 

10 січня - день Гната, Юхима і Петра. Снігур заспівав - на заметіль. Сорока під стріху лізе - до хуртовини. 

11 січня - день пам'яті 14 тисяч віфлеємських немовлят, які були вбиті царем Іродом в 1 столітті нашої ери. А наші предки вважали, що саме в цей день нечиста сила стає особливо жорстокою. Тому 11 січня прийнято було підпалювати кілочки, які, згораючи, проганяли зло.

12 січня в народному календарі - мучениці Онисьї. В цей була така прикмета - приказка: до дня Онисьї - холоди над землею повисли.

13 січня - преподобної Меланії Римлянки. Якщо в цей день вітер вночі з півдня - на тепле і сите літо. Зірок в цей день на небі немає - ягід влітку не чекати. 

14 січня - Василія Великого. Якщо на Василя з ранку туман, то буде хороший урожай влітку і восени. 

15 січня - преподобного Серафима Саровського. Якщо на полях іній - буде мокрий рік.

Вас також можуть зацікавити новини: