В Україні очікується пік водопілля / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У найближчі три дні утримуватиметься близькою до максимальної позначки піку весняного водопілля у Верхньому Дніпрі. Про це у Facebook повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

"19-21 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни рівень води утримуватиметься близьким до максимальної позначки піку весняного водопілля зі збереженням затоплення заплави, порушенням транспортного сполучення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та початковим затопленням житлових будинків в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІІ рівень небезпеки)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, 19-20 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення прируслових територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях (ІІІ рівень небезпеки).

Відео дня

Разом з тим 19-20 квітня внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів (ІІ рівень небезпеки).

Також у ці дні внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду можливе початкове затоплення заплавних ділянок вздовж Каховського водосховища у ряді прирічкових населених пунктів у Запорізькій області (ІІ рівень небезпеки).

фото Укргідрометцентр

Коли дощі в Україні припиняться - прогноз

Найближчими днями в Україні збережеться дощова та нестабільна погода. Зменшення кількості опадів очікується не раніше суботи, 22 квітня. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич. За його прогнозом, у цей день дощі очікуються у південних та східних областях. На решті території України під впливом молодого антициклону опадів не передбачається. Наприкінці тижня, 23 квітня, по всій Україні, окрім Криму, вже буде суха та малохмарна погода.

Вас також можуть зацікавити новини: