У Саакашвілі відреагували на штурм і демонтаж наметового містечка під ВР / фото УНІАН

У партії екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі "Рух нових сил" назвали штурм та демонтаж наметового містечка під ВР "остаточним знищенням права на громадянську позицію та будь-яку протестну діяльність". 

Про це йдеться у заяві РНС. 

У РНС заявили, що акція протесту під ВР була законною, адже 17 жовтня 2017 було подано заявку про безстрокове проведення протесту, а "Рух нових сил" за спільним рішенням з "Рухом визволення" покинув табір більше місяця тому.

Відео дня

"Активісти роз’їхалися по областях готувати акції протесту, а військові та ветерани АТО залишилися в наметовому містечку до виконання парламентом наших вимог", - зазначили у РНС. 

"Сьогодні було остаточно знищено вільне право на неугодну владі громадянську позицію та на будь-яку протестну діяльність. Влада зачищатиме всіх неугодних силою, розгонами та арештами. ... Збираємося біля Печерського райвідділку поліції (вул. Московська, 30), куди доставили більшу частину побитих активістів під час силової зачистки наметового містечка", - йдеться у заяві партії.  

У РНС зазначили, що затриманим "шиють" чергову кримінальну справу", в рамках якої начебто і проходив обшук містечка, до них вже виїхали адвокати. 

Читайте такожСутички під Радою: в поліції більше 100 осіб, в наметовому містечку знайшли 10 гранат та коктейлі Молотова (фоторепотаж)Нагадаємо, 27 лютого після ухвалення у першому читанні законопроекту про Антикорупційний суд з Маріїнського парку забрали частину наметів, оскільки ухвалення цього документу було однією з вимог учасників акції протесту. 

Вранці 3 березня біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

У поліції заявили, що на території табору проводяться слідчі дії за рішенням суду в рамках 2 кримінальних проваджень - одне з них відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), інше – по подіях 27 лютого біля ВР.

Повідомлялося про 50 затриманих та доправлених до відділків поліції учасників акції під ВР.  Згодом у поліції уточнили, що з наметового табору до відділків поліції доправили понад 100 осіб, а на території містечка було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" та 5 димових мін.  Також у поліції повідомили про 4 правоохоронців, які отримали поранення в ході сутичок.