фото УНІАН

Народний депутат від УКРОПу Віталій Купрій ініціює створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) у Верховній Раді щодо можливих корупційних злочинів президента Петра Порошенка. Про це парламентар написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, народні депутати мають провести незалежне розслідування на основі аудіозаписів, які оприлюднив нардеп Олександр Онищенко.

«Ініціюю створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради – ТСК – щодо розслідування корупційних злочинів Порошенка на основі «плівок Онищенка»! Парламент має дати жорстку правову оцінку президентському свавіллю та корупції!» – підкреслив Віталій Купрій.

Відео дня

Йдеться про нещодавно оприлюднений аудіозапис розмови Онищенка й Порошенка щодо колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Президент погодився припинити кримінальні провадження проти чиновника часів Януковича в обмін на його активи та хабар у сто мільйонів доларів. Ще десять мільйонів «перепало» близькому соратнику Порошенка нардепу Ігорю Кононенку.

Раніше Онищенко також заявляв про причетність голови держави до рейдерського захоплення групи компаній «БРСМ-нафта». Тоді масштабна техногенна катастрофа на нафтобазі призвела до загибелі шести людей.

«Ці факти, в разі їхнього підтвердження, матимуть значні негативні наслідки для політичної ситуації в Україні та вже набули широкого резонансу. Тому, я вважаю, зволікання з розслідуванням цих випадків з боку правоохоронців є неприпустимим!» – зауважив укропівець.

Нардеп зазначив, що вже надіслав листи усім головам парламентських фракцій з пропозицією визначити своїх представників у складі ТСК. Водночас Віталій Купрій заявив про готовність особисто очолити слідчу комісію.

«У такій ситуації народні депутати також зобов’язані виконати функцію Верховної Ради щодо парламентського контролю та дослідити наявні матеріали й обставини, за результатами чого надати власний звіт з приводу цієї ситуації», – наголосив представник УКРОПу.