Вирок Януковичу набере законної сили після його апеляційного розгляду / фото УНІАН

Перший заступник військового прокурора Центрального регіону України Максим Крим заявляє, що вирок екс-президенту Віктору Януковичу набере законної сили і буде виконуватись відповідними компетентними органами після його апеляційного розгляду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив після оголошення вироку.

«Протягом 30 діб вирок суду має набрати законної сили, якщо він не буде апеляційно оскаржений сторонами кримінального провадження», - сказав прокурор.

Відео дня

За словами Крима, після безпосереднього отримання прокуратурою вироку він буде детально досліджений і прийнято рішення щодо можливості та необхідності його апеляційного оскарження.

«Після апеляційного розгляду вирок безпосередньо набере законної сили і буде виконуватись відповідними компетентними органами. Це не входить у компетенцію Головної військової прокуратури – реалізація та виконання судових рішень. Наш головний обов’язок - довести факт вчинення особою злочину, що нами сьогодні було зроблено», - сказав Крим.

Читайте такожСуддя пояснив, чому з Януковича зняли частину обвинувачень

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 січня, Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним за трьома статтями Кримінального кодексу та засудив до 13 років позбавлення волі.

Суд ухвалив визнати Януковича винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим, суд визнав Януковича невинуватим та виправдав за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу у зв’язку з недоведеністю у його діях обвинувачуваного складу кримінального правопорушення.

Термін покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тис. 561 грн.