Ілюстрація / фото УНІАН

Представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук заявив, що Російська Федерація не має наміру припиняти агресію проти України.

Про це дипломат написав у мікроблозі Twitter.

Читайте такожЧи буде велика війна між РФ та Україною - прогноз російського політолога

Відео дня

За його словами, два місяці, які пройшли з часу попередніх виступів представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка та голови СММ Ертурула Апакана «засвідчили відсутність намірів Росії припиняти свою агресію проти України».

Прокопчук відзначив, що минулого тижня черговий російський безпілотник «Гранат-2», який росіяни використовують для наведення вогню, був збитий українськими військовими на окупованій частині півдня Донецької області, де російські бойовики найчастіше відмовляють у доступі спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби 31 січня окупанти шість разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил дістав поранення.

25 січня військові Збройних сил України в небі Приазовʼя виявили і знешкодили російський безпілотник моделі «Гранат-2», який Російська Федерація відправила на окупований Донбас для проведення розвідки та корегування вогню артилерії.