СММ ОБСЄ виявили зброєння, розміщене з порушенням визначених ліній відведення / фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявляють, що виявили на окупованому Донбасі майже 60 танків, міномети, гаубиці і ракетні комплекси.

Як повідомляється у звіті місії станом на 19.30 30 січня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ, місія продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, передбаченого Мінським меморандумом, а також Комплексом заходів із виконання Мінських угод і доповненням до нього щодо відведення танків з озброєнням калібру до 100 мм.

Зокрема, 29 січня у непідконтрольних урядові України районах безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіуса дії виявив озброєння, розміщене з порушенням визначених ліній відведення. БПЛА зафіксував 3 міномети (2Б11), що стояли в населеному пункті Широка Балка (34 км на північний схід від Донецька) та 7 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), що стояли на полігоні поблизу Тернового (57 км на схід від Донецька).

Відео дня

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ помітили 26 "Градів" на окупованій Луганщині

Крім того, було виявлено озброєння, розміщене за визначеними лініями відведення, однак за межами виділених місць для його зберігання.

На полігоні біля Тернового 29 січня виявлено 58 танків (55 Т-72 і три Т-64), 9 мінометів (2Б11), 4 зенітні ракетні комплекси (9К35), 10 самохідних гаубиць (2С1), 3 танки (Т-64) та 6 буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм) на полігоні неподалік від населеного пункту Міусинськ (62 км на південний захід від Луганська). Також виявлено 18 буксируваних гаубиць (вісім 2A36 "Гіацинт-Б", 152 мм, і десять 2А65 "Мста-Б", 152 мм) на території військового об'єкта в населеного пункту Зелений Гай (49 км на південний захід від Луганська).

Як повідомляв УНІАН, спостерігачі СММ Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляють, що виявили на окупованій частині Луганської області зосередження гаубиць та протитанкових гармат контрольованих Росією бойовиків.