Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд м.Києва розгляне клопотання Міністерства юстиції щодо ухвали про відсторонення виконуючого обов'язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун 11 лютого.

Як повідомив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко на своїй сторінці у Facebook, 5 лютого Мін'юст від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров’я.

«За попередньою інформацією, розгляд відповідного клопотання відбудеться 11 лютого в Окружному адміністративному суді міста Києва. Сподіваємось на справедливе та неупереджене рішення суду», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСупрун терміново повертається з відрядження після рішення суду про відсторонення від посади

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра охорони здоров'я. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

У МОЗ консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Президент Петро Порошенко запевнив, що Супрун має повну його підтримку, та висловив думку, що Верховний суд встановить істину щодо цього рішення.

У Кабінеті міністрів заявили про намір оскаржити рішення Окружного адмінсуду Києва щодо відсторонення Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.