Геращенко підіб'є підсумки своєї роботи в гуманітарній підгрупі ТКГ / фото УНІАН

Перший заступник голови Верховної Ради, Ірина Геращенко має намір 16 травня прозвітувати в парламенті в рамках неформальної «мінської платформи» про свою роботу у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте такожБойовики сьогодні гатили по силах ООС із забороненої зброї

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, інформуючи про зустріч представників ряду фракцій з новообраним президентом Володимиром Зеленським, яка відбулась у суботу.

Відео дня

«16 травня відбудеться чергове засідання «мінської платформи» в ВР, де я планую підбити підсумок своєї роботи для колег, зробити певний звіт за ці роки - як уповноваженої президента Порошенка по мирному врегулюванню і як учасниці гуманітарної групи. Запросила експертів із зовнішньої політики новообраного президента на цю зустріч, аби поділитися певними думками і інформацією щодо мінського процесу», - зазначила вона.

Геращенко додала, що звернула увагу новообраного президента на те, що вже першим викликом для його команди стане червень, коли в ЄС будуть дискусії щодо продовження санкцій, і важливо добитися їх пролонгації.

«Порошенко докладав для пролонгації санкцій багато дипломатичних зусиль, і йому це вдавалося. Дуже важливо, щоб перезагрузка з РФ, на яку так чекають і розраховують США і ЄС, не відбувалася виключно за рахунок України», - підкреслила вона.