Зеленський провів зустріч із нардепами у Раді / фото Андрій Тетерук

Головні теми сьогоднішньої зустрічі новообраного президента Володимира Зеленського із нардепами – консультації щодо дати інавгурації та обмін думками щодо налагодження співпраці між гілками влади. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Читайте такожЗеленський заявив про підготовку "кількох ходів" у відповідь на паспорти РФ для жителів ОРДЛО

Відео дня

Новообраний президент звернувся з ініціативою провести інавгурацію 19 травня. Більшість керівників фракцій, присутніх на зустрічі, наголосили, що донесуть цю позицію до своїх колег, а відповідні рішення будуть прийматися на засіданні фракцій 13-14 травня.

«Як я і прогнозувала в коментарі журналістам раніше, 14 травня ВР оперативно проголосує постанову, в якій буде визначена офіційна дата інавгурації. Точну дату наразі не назву, її все ж має визначити парламент, і проголосувати. Все відбудеться в чіткій відповідності до закону і у визначені законом терміни. В цілому, зустріч пройшла в конструктивній атмосфері», – написала Геращенко.

За її словами, під час зустрічі нардепи з інших фракцій порушували питання ставлення новообраного президента до виборчої системи (мажоритарка чи голосування за відкритими списками), можливостей розпуску парламенту, законів про імпічмент і ТСК, інше.

«Я зосередилася на ключовій для мене темі зовнішньої політики і зовнішньої агресії РФ проти України. Наголосила, що вже першим викликом для новообраної команди стане червень, коли в ЄС будуть дискусії щодо продовження санкцій і важливо добитися їх пролонгації», – зазначила Геращенко.