Головою Вищого антикорупційного суду стала Олена Танасевич / фото УНІАН

Головою Вищого антикорупційного суду обрано суддю Олену Танасевич.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене шляхом таємного голосування на зборах суддів Вищого антикорупційного суду.

Читайте такожУ Вищому антикорупційному суді назвали терміни початку роботи

Відео дня

За Танасевич проголосували 23 судді, за Саландяк - 10.

Ще 5 суддів не підтримали жодного з кандидатів.

Головуючий на зборах оголосив, що Танасевич обрано строком на 3 роки і не більш як на строк повноважень судді.

Як повідомляв УНІАН, на посаду голови Вищого антикорупційного суду спочатку пропонувалися кандидатури суддів Олега Павлишина, Олени Танасевич та Маркіяна Галабали. За результатами першого голосування за кандидатуру Галабали проголосували 9 суддів, за Павлишина - 14, за Танасевич - 15, тому було ухвалено рішення проводити повторне таємне голосування, але обирати вже з двох кандидатів - Павлишина та Танасевич.

За результатами другого голосування за Павлишина проголосували 15 суддів, за Танасевич - 16, 7 суддів не підтримали жодного кандидата.

Для обрання необхідно мінімум 20 голосів.

За даним DeJure, ранішеТанасевич була суддею Печенізького районного суду Харківської області. Вона прийняла присягу судді у 2012 році.

Згідно з декларацією за 2017 рік, суддя за рік отримала 220 тисяч гривень, а її чоловік-бізнесмен - мільйон. Родина Танасевич мешкає у Харкові, де має квартиру та сім земельних ділянок. Суддя, за даними декларації, їздить на автомобілі Peugeot 107.

Зазначається, що Олена Танасевич не фігурувала у списку недоброчесних кандидатів до Вищого антикорупційного суду.