Засідання перенесено на 19 червня / УНІАН

Підготовче засідання Броварського міськрайонного суду Київської області з розгляду справи народного депутата Надії Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана перенесено на 19 червня.

Про це повідомила помічниця-консультант Савченко Ірина Юзик у Facebook.

«Суд у Броварах. Є Савченко, є Рубан, зради нема. Прокурори знову затягують пісню про запобіжний захід, який вони вже встигли заздалегідь надіслати…Суд відкладено на 19 червня 11.30», - написала вона.

Відео дня

На думку помічниці Савченко, у прокурорів немає впевненості в своїй позиції.

Читайте такожСавченко поведе до нової Ради свою партію

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

22 березня 2018 року Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та взяття її під варту. У серпні досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Рубана і Савченко було завершено.

Справу Савченко і Рубана спочатку передали на розгляд до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області, потім до Чернігівського районного суду, Солом’янського районного суду Києва, Дарницького районного суду Києва.

12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу до Броварського міськрайонного суду Київської області.

15 квітня Броварський міськрайонний суд звільнив Савченко і Рубана з-під варти, оскільки спливли терміни їхніх запобіжних заходів.