Ситник заявив, що зафіксовано випадки організації впливу навіть на суддів КСУ / фото УНІАН

Слідство зафіксувало неправомірний вплив суддів Окружного адміністративного суду Києва в справі щодо скасування арешту з майна екс-президента України Віктора Януковича та просування необхідних законопроектів в Раді.

Читайте такожКерівництво Окружного адмінсуду Києва служило колишній владі і хоче служити новій - Горбатюк

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у відеоролику, оприлюдненому під час спільної прес-конференції керівника Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка з директором НАБУ Артемом Ситником.

Відео дня

Зазначається, що у процесі досудового розслідування кримінального провадження, в якому фігурують судді Окружного адмінсуду Києва, зафіксовано тисячі годин розмов, встановлено десятки випадків зустрічей, домовленостей про втручання у діяльність суддів, інших службових осіб та органів державної влади.

«Зафіксована випадки впливу на розгляд та прийняття рішень у справах щодо: скасування роз'яснень ЦВК, скасування рішень уряду про тарифи, конкурсів до ДБР, можливого скасування арешту майна Віктора Януковича, Київського патріархату», - йдеться у відеоролику.

«Зафіксовано випадки організації впливу на суддів КСУ щодо рішень про незаконне збагачення та люстрацію; членів ВРП, зокрема через нардепів, просування потрібних законопроектів у ВРУ, суддів Апеляційного суду, розслідування ДБР через керівництво цього органу», - зазначається в матеріалі.