Олексій Гончарук хоче, аби суспільству доносили найважливішу інформацію про ухвалені Кабміном рішення / УНІАН

Прем‘єр-міністр України Олексій Гончарук анонсував переформатування засідань українського уряду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів сьогодні в Києві.

Читайте такожЗ жовтня органам держвлади заборонять паперовий документообіг

Відео дня

"Ми переформатуємо засідання урядів для того, щоб це не було показухою, шоу за склом. Воно буде переформатоване таким чином, щоб доносити суспільству найважливішу інформацію про суть рішень, які ухвалює уряд в інтересах суспільства", - сказав Гончарук.

Він додав, що протягом наступних кількох тижнів "наш фокус – на створенні сильних команд в кожному міністерстві".

"Це велика складна задача, і вона буде пов'язана з оцінкою ефективності того, що відбувалося. Ми дуже уважно подивимося на те, які задачі ставилися перед державними органами, що вдалося виконати. Неефективних державних менеджерів або тих, які були пов'язані з минулими політичними силами, групами впливу, які працювали на свої інтереси, а не державні, ми звільнимо дуже оперативно", - заявив глава уряду.

Нагадаємо, 29 серпня, під час першого пленарного засідання Верховна Рада проголосувала за призначення прем’єр-міністром України Олексія Гончарука. Його кандидатуру подав президент України Володимир Зеленський. Підтримали її  290 народних депутатів.