Богдан Яременко заявив, що від Мінських угод неможливо відмовитись / фото УНІАН

Голова комітету із зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що Мінські домовленості потрібно трансформувати та змінити способи їх виконання.

Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.ua.

"Вони нікуди не зникнуть, від них неможливо відмовитись. Хоча всі заявляють, що їх потрібно виконувати, особливо на цьому наполягає Російська Федерація, але навіть у своїх наполяганнях виконувати Мінські домовленості, але відвести в трьох місцях і забезпечити відведення, погодити "формулу Штайнмаєра" - це уже перегляд домовленостей, в них цього немає. Я думаю, що ми підемо шляхом трансформації - на якихось етапах докорінно змінити трактування і розуміння способу виконання Мінських домовленостей", - зазначив Яременко.

Відео дня

Читайте такожРосія не виконала жодного зі своїх зобов'язань за мінським протоколом - Пристайко

Водночас, він назвав ці угоди "ганебними" та підкреслив, що "миру вони не принесли".

"Але, майже напевно, мені здається, Україна в середньостроковій перспективі не матиме можливість відкинути Мінські домовленості, хоча з моєї точки зору це домовленості, які є частковою капітуляцією нашої держави. Це ганебні домовленості, вони не принесли нам мир. Але відмовитись від них ми не можемо", - пояснив депутат.

Як повідомляв УНІАН, голова комітету із зовнішньої політики Верховної Ради та депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко має намір розробити законопроект, який передбачатиме покарання за ведення перемовин від імені України неуповноваженими на те особами.