Справу іловайської трагедії Зеленський вже обговорював з прокуратурою / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський розповів про кримінальні справи, в яких хоче поставити крапку у першу чергу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час прес-марафону.

"Справи з нашими журналістами, громадськими діячами - це дійсно великий виклик, і поставити крапку - це ще більший виклик. Я дуже хочу це зробити. Я думаю, що в більшості справ ми знайдемо вбивць і закінчимо ці справи", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко відповідатиме за все, що він зробив - Зеленський

За словами Зеленського, одними з найскладніших та дуже гучними є справи Майдану. "Як в цій справі поставити крапку, в мене немає зараз відповіді, тому що все, що я отримував від попередніх представників Генпрокуратури і ті документи, які від них залишилися, там не було і немає прозорої відповіді", - наголосив президент.

Він зазначив, що спілкувався з прокурором, який опікується справами Майдану - той розповів йому про велику кількість відкритих проваджень та арештованих осіб. "А хто ж були замовники... Розкажіть цю історію, це ж страшна історія, стільки людей загинуло. На це відповіді я не отримав, тому що мені сказали, що це триватиме роками і треба залучати сотні-тисячі фахівців. Я би дуже хотів поставити крапку у цій справі", - додав глава держави.

"Ще є така справа, дуже складна - Іловайськ, але це ми вже обговорювали з прокуратурою і будемо займатись цією справою. Думаю, там в нас будуть результати теж", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, Головна військова прокуратура отримала дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі Президента України документів, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська.