Горбатюк розповів про розслідування справ Майдану / фото УНІАН

Колишній начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк прозвітував про результати роботи свого підрозділу: у справах Майдану повідомлено про підозру 448 особам, направлено до суду 298 обвинувальних актів, суди винесли 57 вироків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Горбатюк повідомив під час брифінгу біля стін Головного слідчого управління ГПУ.

«З учорашнього числа, 23 жовтня, згідно з наказом від 22 жовтня, мене звільнено з посади начальника Управління спеціальних розслідувань. Підстава – начебто у зв’язку з реорганізацією», - заявив він.

Відео дня

Горбатюк зауважив, що управління, яке він очолював, займалось розслідуванням злочинів, вчинених під час Революції Гідності, та корупційними злочинами колишніх високопосадовців.

Читайте такожРеформуванням прокуратури Рябошапка зупиняє розслідування «майданівських» справ - Горбатюк

«Якщо говорити загалом про нашу всю роботу, то за цей час у справах Майдану повідомлено про підозру 448 особам, направлено до суду 298 обвинувальних актів, маємо 57 вироків. Робота величезна зроблена, вона продовжувалась, вона тривала, але на сьогодні вона фактично призупинена. Інша частина – корупційні злочини. Нами повідомлено про підозру 56 особам, до суду направлено обвинувальні акти стосовно 88 осіб. За результатами роботи нашого підрозділу притягнуто до відповідальності, повідомлено про підозру колишнім двом президентам, прем’єр-міністру, 11 міністрам, голові РНБО, його заступнику, генеральному прокурору, голові СБУ, голові Вищого господарського суду, його заступнику, керівникам обласних державних адміністрацій», - сказав він.

«Величезна кількість справ про злочини під час Майдану, так і корупційні, перебувають у судах. Я не знаю, чи є ще підрозділ в історії сучасної України, який таку кількість проваджень стосовно саме вищих посадових осіб завершив», - наголосив Горбатюк.