Адвокат звинувачених вимагає від МВС спростувати інформацію / фото УНІАН

Захист родини Інни та Владислава Грищенків вимагає від Міністерства внутрішніх справ спростувати інформацію щодо їхньої причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета влітку 2016 року.

Читайте такожВбивство Шеремета: суд призначив цілодобовий домашній арешт для фігурантки справи Дугарь

Про це повідомив у Facebook адвокат подружжя Віталій Ковальчук, який також опублікував відповідну вимогу про спростування до МВС.

Відео дня

"Прошу негайно спростувати... недостовірну інформацію у спосіб, в який вона була розповсюджена, та припинити подальше порушення прав згаданих осіб шляхом повного видалення такої недостовірної інформації", – йдеться у вимозі.

Ковальчук також зазначив, що готує з цього приводу позов до суду.

Як повідомляв УНІАН, журналіст Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до його вбивства підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.