Джемілєва три години протримали в аеропорту Бішкека

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-службу Джемілєва.

"Також відомо, що українське консульство в Бішкеку вже взяло ситуацію під свій контроль і піклується про те, щоб надалі не виникало таких непорозумінь", – повідомляють в офісі Уповноваженого.

Вночі в Бішкекському аеропорту місцева поліція протягом 3 годин утримувала народного депутата Верховної Ради України, національного лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва та його радника, делегати Курултаю кримськотатарського народу Рустема Умерова.

Відео дня

Читайте такожКраснодарський суд відмовився припинити справу сина ДжемілєваПізніше в офісі Уповноваженого президента України з питань кримськотатарського народу повідомили, що консульство України в Киргизстані розбирається в інциденті, зазначивши, що правоохоронці Киргизстану своїми діями порушили Віденську конвенцію.

За даними відомства, Мустафа Джемілєв і його радник Рустем Умеров 2 червня беруть участь у міжнародній конференції в Киргизстані. Тема конференції – «Питання міграції в Центральній Азії». Організаторами заходу виступають Жогорку Кенеш Киргизької Республіки і Парламентська Асамблея Ради Європи.