Ілюстрація / REUTERS

У Сполучених Штатах Америки закликали Російську Федерацію припинити агресію проти України у зв'язку з 5-ю річницею узгодження Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод.

Про це повідомляє посольств США в Україні у мікроблозі Twitter.

"Через 5 років після узгодження Комплексу заходів щодо виконання Мінського протоколу українці все ще гинуть внаслідок російської агресії. Росія повинна припинити агресію і повністю виконувати свої Мінські зобов'язання", - заявили американські дипломати.

Відео дня

Читайте такожСпочатку кордон, а потім – вибори: Україна наполягатиме на перегляді Мінських угод

Довідка УНІАН.12 лютого 2015 року у Мінську відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участі президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, домовленості, досягнуті «нормандської четвіркою», передбачають припинення вогню на сході України, відведення всього важкого озброєння з української території. Також передбачений обмін і звільнення всіх заручників, а також проведення місцевих виборів на Донбасі.