Пристайко каже, що до відставки готовий / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що не обговорював з президентом Володимиром Зеленським свою можливу відставку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав журналістам.

"Є достатньо інформації, і це жваво обговорюється, і не тільки моє прізвище, але й усіх інших міністрів, включаючи прем'єр-міністра. Я думаю, що ми достатньо разів сказали, що ми готові до відставки", - наголосив Пристайко.

Відео дня

За словами міністра, "ми пообіцяли служити народу України. Ми були запрошені президентом Зеленським. Якщо в наших послугах більше немає потреби, то ми готові продовжити займатись чимось іншим. Ніякої трагедії тут немає".

Він наголосив, що в нього та інших міністрів є ще багато нереалізованих планів на службі в уряді.

Читайте такожПристайко: ми очікуємо на велику делегацію з Ірану з новинами щодо збитого літака МАУ

У цьому зв'язку Пристайко нагадав про візит міністра закордонних справ Канади в Україну, який розпочнеться 4 березня.

"Якщо вірити, що у середу відбудеться засідання Верховної Ради, це якраз той день, коли до нас приїде міністр закордонних справ Канади, з яким у нас є багато про що поговорити", - сказав глава МЗС.

На запитання, чи запрошували його на засідання фракції "Слуга народу", Пристайко відповів: "Мене ще не запрошували, але це відбувається доволі оперативно. Запрошення може прийти - для цього достатньо телефонного дзвінка. Ми раді поспілкуватися і з фракціями, і з окремими комітетами".

Читайте такожМиротворці на Донбасі: Пристайко запропонував керівництву ООН надіслати оціночну місію

Крім того, на запитання, чи велися з ним особисто розмови про можливу відставку з боку президента Зеленського, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, депутатів або прем'єр-міністра Олексія Гончарука, Пристайко відповів, що коли трохи більше 9 місяців тому Зеленський запропонував очолити МЗС, то з президентом була домовленість про те, що час від часу буде відновлюватись розмова, чи залишається він на посаді, чи "нам треба розійтись".

"В принципі, це нормальна чоловіча розмова, яку час від часу поновлювали протягом цих дев'яти місяців. Кожного разу на моє запитання або на запитання президента була одна і та сама відповідь, що продовжуємо працювати. Розмови, під час якої було сказано: слухай, давай ми будемо завершувати, поки не було", - наголосив Пристайко.