Парламент вніс зміни до робочого календарного плану / фото УНІАН

Народні депутати ухвалили постанову «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні» (№ 3218).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 358 народних депутатів.

Читайте такожРада ввела кримінальну відповідальність за порушення карантинних заходів

Відео дня

Постановою внесено зміни до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Передбачено, що в період з 10 години 17 березня до 3 квітня 2020 року народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

Також передбачено, що у період дії карантину голова Верховної Ради, у разі ухвалення Кабінетом міністрів рішення про продовження карантину в Україні, може прийняти рішення про продовження роботи Верховної Ради в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах).

З метою вирішення Верховною Радою невідкладних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні, та необхідністю прийняття у зв’язку з цим Верховною Радою відповідних рішень, пленарні засідання скликаються головою Верховної Ради за пропозицією Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп).

Також внесено зміни до положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, затверджене постановою Верховної Ради «Про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України». Передбачено, що, у разі введення воєнного чи надзвичайного стану в Україні або встановлення карантину на території України, журналісти і технічні працівники засобів масової інформації, акредитовані при Верховній Раді, допускаються до будинків та окремих приміщень парламенту за додатковою акредитаційною карткою, умови та порядок видачі якої визначаються головою Верховної Ради.

Постановою передбачено перенести на четверту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання дати проведення ряду парламентських слухань на тему: «Стратегія деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» (мали бути 18 березня 2020 року); «Проблеми виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини» (25 березня 2020 року); «Захист інвестицій в житлову нерухомість та шляхи вирішення проблем постраждалих інвесторів» (8 квітня 2020 року); «Кібербезпека, критична інфраструктура, електронні комунікації в Україні: стан, проблеми, шляхи їх вирішення» (15 квітня 2020 року) ; «Чорнобильська катастрофа. Стан соціальної захищеності постраждалих осіб та актуальні завдання подолання наслідків» (18 травня 2020 року).