Арахамія назвав дату наступного засідання Ради / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляє, що наступне позачергове засідання Верховної Ради планується на 22 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія сказав журналістам після сьогоднішнього позачергового засідання парламенту.

На запитання, коли можна очікувати наступного позачергового засідання ВР він відповів: "В середу, попередньо, в середу".

Відео дня

Крім того, на запитання, чи планується за один день проголосувати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д) Арахамія відповів, що за один день не вийде, оскільки коли закон про внесення змін до Регламенту ВР щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури (№ 1043) набуде чинності, постане питання про застосування особливої процедури.

Читайте такожРада змінила Регламент, що спрощує розгляд законопроектів із великою кількістю поправок

"Якщо ми вирішимо використовувати спеціальну процедуру, треба зібрати спочатку 150 підписів народних депутатів, винести до зали, коли буде засідання, проголосувати (не менше) 226 (народних депутатів) за застосування процедури, і потім декий час звести у нову таблицю, і потім виносити до зали. Коли це станеться, зараз невідомо", - сказав Арахамія.

На його переконання, опоненти сьогодні або завтра зареєструють проект постанови про скасування змін до Регламенту ВР.

"Нам треба цю постанову збити. Це буде у середу. Потім ми починаємо збирати підписи... Я думаю, що впродовж тижня, можливо, двох, це буде засновано", - сказав Арахамія.