Порошенко заявив, що РФ у Євросоюзі безуспішно намагалась заблокувати рішення щодо безвізу для України / president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що російське лобі у Євросоюзі безуспішно намагалось заблокувати рішення про надання Україні безвізового режиму.

Про це йдеться у зверненні президента у зв’язку із рішенням Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для українців.

«Багато хто протидіяв, як ззовні, так і зсередини. Але довгий і складний шлях ми пройшли разом. Ми це зробили. Політики, які приймали відповідальні рішення, як у випадку з електронним декларуванням. Громадянське суспільство, яке підтримувало рух до Європи. Наші друзі в Євросоюзі, які протидіяли численним спробам російського лобі заблокувати наш безвіз. І головне - українські солдати, які на сході захищають і Україну, і весь континент. І вам, дорогі бойові побратими, низький за це уклін», - заявив президент.

Відео дня

Читайте такожПорошенко прокоментував рішення Ради ЄС щодо безвізу (відео)

Порошенко висловив вдячність всім, завдяки кому він зміг виконати одну зі своїх основних передвиборчих обіцянок.

«Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням Ради Євросоюзу. Це неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому. Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну», - резюмував глава держави.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 травня, Рада ЄС ухвалила рішення, яким остаточно затвердила надання громадянам України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу.

Рішення 17 травня мають підписати президенти Європарламенту та Ради ЄС.

Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів.