Порошенко

Дочка екс-мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака Ксенія записала відеозвернення до президента України Петра Порошенка, розкритикувавши його через заборону російських соцмереж.

Читайте такожНа Банковій школярі провели акцію протесту проти заборони Вконтакте (фоторепортаж)

Називаючи соцмережі інструментом російських спецслужб, "ви підспівуєте Путіну, який називає інтернет проектом ЦРУ", - заявила Собчак, звертаючись до Порошенка.

"Історичний досвід показує, що всі, хто оголошував війну соцмережам, програвали. Зараз, позбавивши 25 мільйонів жителів України можливості спілкуватися, ви втратили 25 мільйонів голосів", – вважає Собчак.

Вона також переконана, що такий радикальний крок погубить кар'єру Порошенка, адже прийняти таке рішення може тільки "політичний самогубець".

"Ви один, а в цих соціальних мережах сидить половина вашого народу, який славиться своєю непокорою і гумором. Народу, який організовував Майдан, добровольчі батальйони, саме через соцмережі - заборонені вами знаряддя фашистської пропаганди. Народу, який заплатив за Революцію гідності тисячами життів. І цю гідність ви одним указом злили у вигрібну яму", – переконана Собчак.

Відео опублікував сайт Голос Правди, "натхненником якого був і залишається Олесь Бузина", як говориться на порталі.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко 21 травня висловив упевненість, що "без підконтрольних "КДБ-ФСБ" соціальних мереж" український народ здатний прожити.