Мобільні комплекси біометричного контролю запрацюють на кордоні з РФ 27 грудня / фото 112.ua

Мобільні комплекси біометричного контролю запрацюють в місцях потенційного нелегального перетину державного кордону між Російською Федерацією та Україною з 27 грудня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«З 27 грудня 2017 року буде введено в дію мобільні комплекси біометричного контролю в місцях ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами», - написав він.

Відео дня

Також Шкіряк нагадав, що 1 січня 2018 року вже з 00.01 кожен громадянин РФ, котрий захоче перетнути державний кордон України, залишатиме відбитки пальців та «весь комплект біометричних даних».

«Всі КПП на кордоні з державою-агресором вже обладнані новітніми системами зняття біометричних даних і підключені до бази Інтерполу та Європолу», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, після запуску з 1 січня 2018 року прикордонної системи фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства планується запровадження контролю за переміщенням російських громадян на всій території України.

Читайте такожНа кордоні з Росією всі 157 пунктів пропуску обладнали системою біометричного контролю

"З 1 січня буде запроваджена система реєстрації біометричних даних. Це є реально перший етап. Другий етап - це буде заява, яка йтиме відповідно у Державну міграційну службу, копія її буде отримуватися в МЗС. І третій етап, він знаходиться в стані створення - це контроль за переміщенням російських громадян на всій території України", - сказав глава МЗС.