Заступник голови Партії регіонів, народний депутат Микола АЗАРОВ заявляє, що керівництво його політичної сили не причетне до подій навколо НАК «Надра України» і до сьогодні не було обізнане про розвиток конфлікту у цій компанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.АЗАРОВ заявив сьогодні журналістам.

«Керівництво Партії регіонів не було в курсі вчорашніх подій і ніякого юридичного супроводження у цьому партія не надавала», - сказав він.

Відео дня

М.АЗАРОВ також зауважив, що на прикладі цього конфлікту «ми повинні упевнитися, який режим очікує країну у випадку міфічної перемоги одного із претендентів у Президенти».

«Саме так діятиме ця влада: відновлюють людину на посаді, тобто визнають законність рішення суду, і одразу ж звільняють», - констатував М.АЗАРОВ, зауваживши, що у таких випадках рішення суду необхідно оскаржувати у касаційному порядку.

М.АЗАРОВ також висловив своє здивування причинами, через які прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО скликала сьогодні екстрене засідання Кабінету Міністрів.

На його думку, екстрені засідання уряду можуть скликатися лише у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, техногенного, природного чи економічного характеру, а не для «призначення якогось чиновника і його звільнення, і при цьому висловлювання полум’яних слів про боротьбу з корупцією…».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 серпня, на екстреному засіданні Кабінету міністрів. прем`єр-міністр Ю.ТИМОШЕНКО заявила про спробу незаконного захоплення будівлі НАК «Надра України» її колишнім керівником Едуардом СТАВИЦЬКИМ.

«Учора було здійснено рейдерське захоплення командою ЯНУКОВИЧА на чолі з паном СТАВИЦЬКИМ, який безпосередньо є людиною народного депутата ДЖАРТИ (міністр екології в уряді Віктора ЯНУКОВИЧА в 2006-2007 рр. – УНІАН). Учора цей пан СТАВИЦЬКИЙ разом із сімома охоронцями, разом з людьми, які допомагали їм силовим способом вриватися в будівлю НАК «Надра України»... І ця компанія була захоплена», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Сьогодні ж Кабмін поновив і відразу ж звільнив Е.СТАВИЦЬКОГО з посади голови правління НАК «Надра України». Рішення про поновлення на посаді Е.СТАВИЦЬКОГО прийняте на підставі відповідного рішення Київського апеляційного суду.