Народний депутат України від БЮТ Андрій ШКІЛЬ заявляє, що сьогодні зібрано необхідну кількість підписів для скликання позачергового засідання Верховної Ради України 24 квітня.

"Збір підписів почався о 12-й годині, до цього моменту всі підписи зібрані - їх 153, оформлено належним чином, що не є так просто, і передано голові Верховної Ради ЛИТВИНУ", - сказав А.ШКІЛЬ, повідомляється на сайті лідера опозиції Юлії ТИМОШЕНКО.

Водночас, за його словами, спікер парламенту у приватному форматі заявляв, що не підтримуватиме проведення позачергового засідання 24 квітня. "Зараз знову з`явилася інформація, що голова Верховної Ради буде ставити першим питання на позачерговому засіданні створення ТСК щодо розслідувань причин укладання угод між Росією та Україною у період прем’єрства Юлії ТИМОШЕНКО щодо ціни на газ в розмірі 450 доларів за тисячу кубометрів. Тобто знову буде спроба перекласти вину на Юлію ТИМОШЕНКО за те, що зараз ЯНУКОВИЧ здав Україну", - повідомив народний депутат.

Відео дня

Як повідомлялося, про ініціативу скликання позачергового засідання ВР для оцінки дій Президента В.ЯНУКОВИЧА з підписання з Російською Федерацією угоди про подовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років з можливістю його пролонгації ще на п’ять років напередодні заявила Ю.ТИМОШЕНКО.

Сьогодні після обіду В.ЛИТВИН заявляв, що до ВР не надійшли необхідні документи щодо проведення в суботу, 24 квітня, позачергового засідання парламенту.

Він зазначив, що вранці представники фракції БЮТ звернулися до парламенту з тим, щоб були надані листи для збору підписів для проведення додаткового засідання ВР у суботу. “До цього часу списки не зібрані (йдеться про необхідність зібрання не менше 150 підписів депутатів за проведення позачергового засідання - УНІАН)», - зазначив В.ЛИТВИН.

В.ЛИТВИН наголосив, що в даній ситуації не йдеться про те, що він відмовляється провести позачергове засідання, а просто не надані необхідні документи для проведення такого засідання у суботу.

Він також не бачить приводу для того, щоб у суботу проводити таке засідання. За його словами, деякі політичні сили хочуть влаштувати мітинг в парламенті України замість того, щоб спокійно обговорити питання щодо підписання угоди про продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України.