Середньостатистичний українець за Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА може придбати на свою зарплату більше хліба, однак менше молока або бензину. Такі цифри оприлюднив тижневик Weekly.ua.

У спеціальному дослідженні порівнювалися показники якості життя другого року правління чинного Президента з показниками другого року роботи його попередників.

Так, у 2007 році за Президента Віктора ЮЩЕНКА на середню зарплату громадянин міг придбати 410 буханців хліба. У 2012 р. цей показник зріс до 511. Водночас, якщо 5 років тому середньостатистичний громадянин на місячну зарплату міг купити 353 літри молока, то зараз 351 літр. Ситуація з бензином - гірша. За В.ЮЩЕНКА на середню зарплату можна було заправити 288 літрів, за В.ЯНУКОВИЧА – 262 л.

Відео дня

Як і раніше, більшість українців не може вирішити житлові проблеми. Однак тепер вони менше витрачають грошей на комунальні платежі: за Президента Леоніда КУЧМУ за квартиру, газ і світло треба було віддавати в середньому 11% свого заробітку, тепер – трохи більше 8%. Але з урахуванням прийдешнього подорожчання комунальних послуг ця цифра може знову зрости.

Weekly.ua також наголошує, що на початку 1990-х свій автомобіль мав лише кожний 13-й, а сьогодні – кожний сьомий. Разом з тим, відносне поліпшення життя українців останніми роками є не стільки заслугою влади, скільки відновленням економіки після величезного «провалу», що утворився після розпаду СРСР.